ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΣΕ ΜΗΧΑΝΕΣ OFFSET

Μηχανές Offset

 • Μία 5χρωμη 70x100 LV 705 (2015) MAN-ROLAND, με βερνίκι νερού
 • Δύο 6χρωμες 70x100 R706 MAN-ROLAND
 • Μία 5χρωμη 70x100 R705 MAN-ROLAND
 • Μία 4χρωμη 70x100 R704 MAN-ROLAND
 • Μία 2χρωμη αμφίπλευρη 70x100 MAN-ROLAND

Μηχανήματα CTP

 • Δύο υπερσύγχρονα μηχανήματα Suprasetter της HEIDELBERG

MAN ROLAND LV-705

το νέο μας απόκτημα επι το έργον.

MAN-ROLAND

Μερικές από τις μηχανές μας

Στην εκτυπωτική εταιρεία Μ.Σπύρου Εκτυπώσεις Μον. Α.Ε. πιστεύουμε στη δύναμη της εικόνας ενώνοντας το χαρτί με το χρώμα και στην ποιότητα ενώνοντας την λεπτομέρεια με την διαδικασία. Συνταγή που προσδίδει το άριστο εκτυπωτικό αποτέλεσμα.

CTP
(Computer to Plate)

Η σάλα CTP & Prepress  της εταιρείας μας.

Στις εγκαταστάσεις μας η σάλα του προεκτυπωτικού ελέγχου στεγάζετε σε ένα μοντέρνο και ασφαλές περιβάλλον, μέσα στο οποίο δύο υπερσύγχρονα μηχανήματα της Heidelberg, μοντέλα της σειράς Suprasetter, παράγουν καθημερινά εκατοντάδες εκτυπωτικές επιφάνειες, με την υψηλότερη ακρίβεια στην αποτύπωση του σχήματος και της ποσότητας της κουκίδας offset.

Παραγωγή εκτυπωτικών πλακών

Η παραγωγή των εκτυπωτικών πλακών αλουμινίου, στηρίζεται από δύο μηχανήματα ctp για την ομαλή τροφοδοσία τσίγκων και στις έξι μηχανές εκτύπωσης offset που διαθέτουμε.

ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑ

Εξοπλισμός

Στο υπερσύγχρονο και υψηλής παραγωγικότητας βιβλιοδετείο μας εκτελούνται οι παρακάτω εργασίες:

 • Πλαστικοποιήσεις
 • Κοπτικές εργασίες, πίκμανση, περφορέ
 • Βιβλιοδεσίες τύπου καρφίτσα, κόλλα, ραφτό
 • Δίπλωμα, δίπτυχα, τρίπτυχα, πολύπτυχα

Επιπλέον των παραπάνω εργασιών, μπορούμε να συζητήσουμε και πιο εξειδικευμένες εφαρμογές, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για κάθε σας ερώτημα.


Η Μέθοδος Εκτύπωσης Offset

Μέθοδος εκτύπωσης Offset
Όφσετ (Offset) είναι η εκτυπωτική μέθοδος που χρησιμοποιείται για την αναπαραγωγή κειμένων και εικόνων. Στηρίζεται στην αποτύπωση του θέματος (φωτομεταφορά) πάνω στην επιφάνεια μεταλλικών εκτυπωτικών πλακών (CTP ή φιλμ) με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτρέπεται η διαφορετική χημική συμπεριφορά ανάλογα με την περιοχή της επιφάνειας εφαρμογής. Οι σύγχρονες εκτυπωτικές πλάκες κατασκευάζονται από αλουμίνιο ενώ στο παρελθόν έχουν υπάρξει πλάκες από ψευδάργυρο (τσίγκος). Για τον λόγο αυτό, πολλές φορές, οι εκτυπωτικές πλάκες της μεθόδου ονομάζονται και τσίγκοι.

Οι πρώτες εκτυπωτικές πλάκες ήταν κατασκευασμένες από ειδική πέτρα (πορώδη ασβεστόλιθο) γι’ αυτό και η μέθοδος ονομάστηκε Λιθογραφία. Η μέθοδος βασίστηκε στο ότι το νερό και οι λιπαρές ουσίες δεν αναμιγνύονται ποτέ. Η μέθοδος χρησιμεύει για την εκτύπωση μονόχρωμων και πολύχρωμων εντύπων και κυριαρχεί στην εκδοτική - εκτυπωτική βιομηχανία.

Οι μηχανές offset χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:

 1. Τις επίπεδες μηχανές ή μηχανές φύλλου. Οι επίπεδες μηχανές τροφοδοτούνται από χαρτί σε φύλλα και εξάγουν τυπωμένα φύλλα. Διακρίνονται βάση της σύνθεσης τους (μονόχρωμες, δίχρωμες κλπ) ενώ το χαρτί με το οποίο τροφοδοτούνται διακρίνεται βάση του μεγέθους του (70x100 cm. 58x80 cm κλπ)
 2. Τις κυλινδρικές μηχανές που τροφοδοτούνται χαρτί από ρολά με συνεχή ροή ενώ το εξαγόμενο προϊόν μπορεί να είναι είτε σε ρολό είτε σε κομμένα φύλλα, ανάλογα με τον τύπο της μηχανής.

Στην εταιρεία μας χρησιμοποιούμε αποκλειστικά επίπεδες μηχανές φύλλου οι οποίες προσδίδουν καλύτερη χρωματική ποιότητα έναντι των κυλινδρικών.

Οι μηχανές φύλλου αποτελούνται, κατά κύριο λόγο, από πέντε μονάδες. Την μονάδα εισαγωγής, την μονάδα εκτύπωσης, τις μονάδες μελάνωσης και ύγρανσης και την μονάδα εξαγωγής. Η μονάδα εισαγωγής τροφοδοτεί με φύλλα από στοιβαγμένα «πατάρια» τη μηχανή. Στη μονάδα εκτύπωσης και στη μονάδα μελάνωσης γίνεται το μελάνωμα του τσίγκου και η μεταφορά της μελανωμένης εικόνας στο καουτσούκ ενώ στη μονάδα ύγρανσης γίνεται η εφαρμογή του νερού ώστε να μην μελανώνονται οι μη εκτυπώσιμες περιοχές. Από την μονάδα εξαγωγής βγαίνει το τυπωμένο πλέον χαρτί, έτοιμο και στοιβαγμένο προς επεξεργασία (κόψιμο, δίπλωμα, βιβλιοδεσία κλπ)

Για την εταιρεία μας αποτελεί πρωταρχικό στόχο η επιλογή των ανώτερων ποιοτικά και τεχνολογικά μηχανημάτων και αναλωσίμων (μελάνια χαρτί κλπ) απο τη διεθνή αγορά, με στόχο την παραγωγή των ποιοτικότερων εντύπων.

Μεταφορές Παραδόσεις

Η εταιρεία μας διαθέτει ένα φορτηγό χωρητικότητας 5 τόνων φορτίου και εξυπηρετεί τις παραδόσεις των πελατών της σε όλο το Νομό Αττικής. Οι παραδόσεις γίνονται στην έδρα του πελάτη αλλά και σε στα πρακτορεία μεταφορών που συνεργάζεται όταν πρόκειται για την περιφέρεια.