ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - ΕΓΚΡΙΣΕΙΣ

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ Μ.ΣΠΥΡΟΥ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε. ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΡΟΤΥΠΑ, ΕΧΕΙ ΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΓΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ.

EN ISO 9001:2015 certified by TÜV Austria Hellas

Η εκτυπωτική εταιρεία Μ.ΣΠΥΡΟΥ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΜΟΝ. Α.Ε. είναι πιστοποιημένη απο την TUV Austria Hellas για την εφαρμογή του προτύπου διασφάλισης ποιότητας EN ISO 9001: 2015.

EN ISO 9001:2015 Certified by TÜV Austria Hellas

Η εκτυπωτική εταιρεία Μ.ΣΠΥΡΟΥ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΜΟΝ Α.Ε.  πιστοποιήθηκε επιτυχώς το Νοέμβριο του 2021 απο την TÜV Austria Hellas για την εφαρμογή του προτύπου διασφάλισης ποιότητας EN ISO 9001:2015.
 
ΑΦΟΣΙΩΣΗ ΣΤΙς ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
ΑΦΟΣΙΩΣΗ ΣΤΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ
ΑΦΟΣΙΩΣΗ ΣΤΗν ΑΡΙΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ

Μέλος του Sedex

Η εταιρεία Μ.Σπύρου & Σία Εκτυπώσεις Α.Ε. σεβόμενη την ορθή δεοντολογία στο πλαίσιο των εφοδιαστικών αλυσίδων και την ανάγκη διαρκούς δέσμευσης των επιδόσεων της σε αυτή πιστοποιήθηκε το 2018 από τον οργανισμό Sedex (Supplier Ethical Data Exchange Database) και έγινε μέλος του παγκόσμιου αυτού φορέα.

Πιστοποιήθηκε στο ότι η εταιρεία  εφαρμόζει την πρέπουσα διαχείριση γύρω από τους 4 σημαντικούς πυλώνες της επιθεώρησης SMETA (Sedex Member Ethical Trade Audit) που είναι οι εξής :

  • Επιχειρηματική Ηθική
  • Εργατική Νομοθεσία
  • Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία
  • Περιβαλλοντική Διαχείριση

Αναλυτικότερα οι παραπάνω βασικοί πυλώνες στους οποίους είναι δομημένη η πιστοποίηση SMETA (Sedex Members Ethical Trade Audit) και πάνω στην οποία στηρίζει την πιστοποίηση των μελών του ο SEDEX επικεντρώνονται στα παρακάτω σημεία:

  • Συνθήκες Εργασίας
  • Υγιεινή και Ασφάλεια
  • Ώρες εργασίας και μισθοδοσία
  • Διακρίσεις
  • Περιβάλλον
  • Επιχειρηματική ηθική

Sedex

Τι είναι ο Sedex

Ο Sedex είναι ένας από τους κορυφαίους οργανισμούς υποστήριξης του δεοντολογικού εμπορίου στον κόσμο, που συνεργάζεται με επιχειρήσεις για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού.
Παρέχει μια διαδικτυακή πλατφόρμα, εργαλεία και υπηρεσίες για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να λειτουργούν υπεύθυνα και βιώσιμα, να προστατεύουν τους εργαζομένους και να λειτουργούν ηθικά.

Μέλος στον Sedex, τι σημαίνει αυτό
Η χρήση του Sedex επιτρέπει στις επιχειρήσεις να συνεργαστούν για να διαχειριστούν καλύτερα την κοινωνική και περιβαλλοντική τους απόδοση και να βελτιώσουν τις συνθήκες εργασίας σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα.

Πάνω από 60.000 μέλη σε περισσότερες από 180 χώρες χρησιμοποιούν την πλατφόρμα Sedex για την ανταλλαγή δεδομένων, τη διαχείριση του επιχειρηματικού κινδύνου, τη συμμόρφωση και τη θετική επίδραση στους ανθρώπους.

Διαθέτει 16 χρόνια εμπειρίας και συνεργάζεται με μερικές από τις πιο αναγνωρίσιμες εταιρείες στον κόσμο και οργανισμούς τυποποίησης διαδικασιών.

Όραμα και Σκοπός του Sedex

Το όραμα του Sedex είναι να οδηγήσει τους οργανισμούς παγκοσμίως να βελτιώσουν τη ζωή των ανθρώπων που επηρεάζουν. Σήμερα, ο Sedex και τα μέλη του επηρεάζουν τη ζωή 33 εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως.

Πιστεύει ότι κάθε άτομο που εργάζεται στην αλυσίδα εφοδιασμού πρέπει να έχει ισότητα, ένα ασφαλές μέρος για εργασία και τα μέσα για να στηρίξει τον εαυτό του και την οικογένεια του, χωρίς δωροδοκία και διαφθορά, χρησιμοποιώντας βιώσιμες μεθόδους που διατηρούν το περιβάλλον ανέπαφο για τις μελλοντικές γενιές.

Για να ανταποκριθεί στο όραμά του, σκοπός του είναι να συνεργάζεται με οργανισμούς για την παροχή των πιο αξιόπιστων και αποτελεσματικών πληροφοριών, εργαλείων και υπηρεσιών για τη διαχείριση του κινδύνου και την προώθηση του υπεύθυνου επιχειρείν στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού.
Υποστηρίζει τα μέλη του με καινοτόμες λύσεις για την προστασία των ανθρώπων, του περιβάλλοντος και των επιχειρήσεων, με βιώσιμο και ηθικό τρόπο.

Στόχος του είναι:
Ενεργοποίηση της υπεύθυνης προμήθειας μέσω της συνεργασίας, της συλλογής και ανταλλαγής πληροφοριών.
Κάνει τη διαφάνεια της αλυσίδας εφοδιασμού απλή με εύχρηστα εργαλεία και υπηρεσίες που είναι διαθέσιμα σε όλες τις επιχειρήσεις.
Προστατεύει τους ανθρώπους, το περιβάλλον και τις επιχειρήσεις εντοπίζοντας και διαχειρίζοντας προληπτικά τον κίνδυνο.
Ενεργοποιεί τη βιώσιμη και υπεύθυνη επιχείρηση μέσω τεχνολογικών λύσεων.

 Άντληση υλικού απο την επίσημη ιστοσελίδα του Sedex (https://www.sedex.com)

FSC®

Ο Forest Stewardship Council ®  (FSC® )

είναι ένας ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 1993 με σκοπό την προώθηση μίας περιβαλλοντικά κατάλληλης, κοινωνικά επωφελούς και οικονομικά βιώσιμης διαχείρισης των δασών του πλανήτη μας.

Περήφανα μέλη της εφοδιαστικής αλυσίδας του FSC® (Forest Stewardship Council ® )

Το πρότυπο FSC® Chain of Custody καθορίζει τις απαιτήσεις που πρέπει να ικανοποιούν οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να επιδείξουν σεβασμό προς το περιβάλλον και να δεσμευθούν για τη συμμετοχή τους στην υπεύθυνη διαχείριση των δασών.

 

ΣυμμετΕχουμε στην προστασια του περιβαλλοντος

Συμβαλουμε σε ενα καλυτερο μελλον για ολους

Η πιστοποίηση FSC®

Η πιστοποίηση FSC ® παρέχει τη σύνδεση μεταξύ υπεύθυνης διαχείρισης των δασών και της κατανάλωσης των προϊόντων που προέρχονται από αυτά (ξυλεία, χαρτί) επιτρέποντας στους καταναλωτές να αναγνωρίζουν υπεύθυνα προϊόντα δασοκομίας σε καταστήματα σε όλο τον κόσμο.  

Τα πρότυπα FSC® διασφαλίζουν ότι η διαχείριση δασών είναι:

Περιβαλλοντικά κατάλληλη: η συγκομιδή ξύλινων και μη προϊόντων διατηρεί τη βιοποικιλότητα, την παραγωγικότητα και τις οικολογικές διεργασίες.
Κοινωνικά ευεργετική: τόσο οι άνθρωποι της τοπικής κοινότητας όσο και η κοινωνία η ίδια στο σύνολο τους απολαμβάνουν τα μακροπρόθεσμα οφέλη. Παρέχει επίσης ισχυρά κίνητρα στους ανθρώπους για τη διατήρηση των δασικών πόρων και επιμονή σε μακροπρόθεσμα σχέδια διαχείρισης.
Οικονομικά βιώσιμη: οι δασικές λειτουργίες είναι δομημένες και διαχειρίζονται έτσι ώστε να είναι αρκετά επικερδείς, χωρίς να παράγουν οικονομικά κέρδη σε βάρος των δασικών πόρων, του οικοσυστήματος ή των κοινοτήτων που επηρεάζονται.
Η ένταση ανάμεσα στην ανάγκη παραγωγής επαρκών οικονομικών εσόδων και στις αρχές των υπεύθυνων δασικών λειτουργιών μπορεί να μειωθεί μέσω προσπαθειών εμπορίας δασικών προϊόντων με γνώμονα τη βέλτιστη τους αξία.

Πιστοποίηση κατά FSC®
Για την πιστοποίηση με βάση τις απαιτήσεις του FSC® o οργανισμός Forest Stewardship Council ® (FSC®) έχει αναπτύξει τα πρότυπα FSC® Forest Management certification και FSC® Chain of Custody.

FSC® Forest Management Certification

Το πρότυπο αυτό αφορά την πιστοποίηση του δάσους εξασφαλίζοντας ότι η διαχείριση των δασών πραγματοποιείται με υπεύθυνο και ορθό τρόπο.

FSC® Chain of Custody

Το πρότυπο FSC® Chain of Custody καθορίζει τις απαιτήσεις που πρέπει να ικανοποιούν οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να επιδείξουν σεβασμό προς το περιβάλλον και να δεσμευθούν για τη συμμετοχή τους στην υπεύθυνη διαχείριση των δασών. Περιγράφει ουσιαστικά ένα σύστημα διαχείρισης που έχει στόχο την αποτελεσματική παρακολούθηση των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή των προϊόντων σε μία εταιρεία, από το στάδιο της επεξεργασίας των πρώτων υλών, μέχρι την παράδοση των τελικών προϊόντων στους καταναλωτές.

Η εταιρεία μας είναι πιστοποιημένο μέλος αυτής της αλυσίδας.


Γιατί να εκτυπώσω σε FSC® χαρτί;
Προστατεύετε το περιβάλλον.
Συμμετέχετε σε ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

Disney

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΝΤΥΠΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΕ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ DISNEY

Το 2018 η Μ. Σπύρου Εκτυπώσεις Μον. Α.Ε. έλαβε για πρώτη φορά την άδεια να παράγει έντυπο υλικό που φέρει το εμπορικό σήμα της Walt Disney. Η τελευταια πιστοποίηση της Μ.Σπύρου & Σία Α.Ε. έγινε το 2020 και έχει ισχύ για τα επόμενα δύο χρόνια.

Hasbro

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΝΤΥΠΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΕ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ HASBRO

Το 2021 η Μ. Σπύρου Εκτυπώσεις Μον. Α.Ε. έλαβε την άδεια να παράγει έντυπο υλικό που φέρει το εμπορικό σήμα της HASBRO. Η πιστοποίηση της Μ.Σπύρου & Σία Α.Ε. έχει ισχύ για ένα χρόνο.